Over KRKA

KRKA - spreek uit als Kirka - is een Sloveense onderneming. Onze naam correct uitspreken, is misschien niet evident, maar er bestaat niet de minste twijfel over onze filosofie. KRKA staat voor vertrouwen, innovatie, kwaliteit en betrokkenheid. We brengen generieke producten op de markt, maar doen geen copy-paste. Wij leveren grote inspanningen op het vlak van eigen onderzoek en ontwikkeling. Wat werkt, maken we nog beter.

De oorsprong van onze naam ligt in de rivier ‘Krka’ die in het hart van Slovenië stroomt. Zijn schoonheid heeft de rivier te danken aan de vele kleine watervallen, de pittoreske dorpjes en de kastelen langs de oever.
De stad Novo mesto is een van de meest interessante steden aan de rivier: het is het culturele, administratieve en bedrijfscentrum van de regio. Daar is ook onze hoofdzetel gevestigd.

KRKA is al 65 jaar een gevestigde waarde in de humane en diergeneeskundige generieke farmaceutische markten van Europa. Dat hebben we te danken aan onze uitstekende prestaties en de inzet van meer dan 12.000 werknemers in 70 landen. We ontwikkelen geneesmiddelen met een toegevoegde waarde en profileren ons op deze manier als generic plus. Dankzij de uitgebreide R&D afdeling mogen wij trots zijn op 350 patenten. Dat vertaalt zich in het flexibel inspelen op de marktvraag en de creatie van nieuwe innovatieve formules.

Contacteer ons
We helpen u graag verder