Aandoeningen

KRKA zet in op zowel preventieve als curatieve diergeneeskunde. U kan hieronder voornamelijk informatie vinden over veel voorkomende parasitaire aandoeningen bij verschillende diersoorten. 

Filter op:
  • Spoelwormen

    In de varkenshouderij zijn spoelwormen (Ascaris suum) nog steeds een probleem. Veehouders zijn zich hier te weinig van bewust. Om de status van een wormbesmetting op een bedrijf, per stal, te kennen, kan je een SERASCA-test uitvoeren. Een besmette stal zorgt niet alleen voor afgekeurde levers, maar ook voor heel wat andere sluimerende schade. Het is dus belangijk om die status te kennen.

    Lees verder
  • Osteoarthritis

    Osteoarthritis (OA) is een vaak voorkomende bekommernis bij eigenaars van oude honden, maar er is naar schatting meer dan 20% van de honden ouder dan 1 jaar die lijdt aan een vorm van OA. OA is een traag progressieve degeneratieve aandoening van het synoviaal gewricht, gekarakteriseerd door pijn, instabiliteit, destructie van kraakbeen en been remodelling.

    Lees verder
  • Coccidiose

    Coccidiose is een van de belangrijkste besmettelijke oorzaken van diarree bij kalveren.
    Coccidiose-infecties zorgen voor belangrijke economische verliezen in de rundveesector. Er zijn enerzijds de kosten die je als veehouder direct voelt, zoals verliezen door sterfte; anderzijds vormen de economische gevolgen op lange termijn een groter probleem. 

    Lees verder
  • Wormen

    Honden en katten kunnen in Europa geïnfecteerd raken met verschillende soorten wormen, zoals rondwormen (nematoden), lintwormen (cestoden) en platwormen (trematoden). Sommige van deze wormen zijn belangrijker dan andere vanwege hun voorkomen en/of hun ziekteverwekkende vermogen bij de gastheer en/of hun mogelijk zoönotische karakter.

    Lees verder
  • Externe parasieten

    In Europa kunnen veel ectoparasieten honden en katten besmetten. Veel daarvan zijn vectoren van verschillende, ernstige infectieziekten bij gezelschapsdieren. Deze ectoparasieten kunnen zijn: vlooien, teken, zuigende en bijtende luizen, zandvliegen, muggen en mijten.  

    Lees verder
  • Interne parasieten

    Ook bij kippen komen verschillende soorten intestinale en niet-intestinale wormen voor. Bij professionele pluimveehouderijen is preventief ontwormen sterk ingeburgerd, omdat een worminfestatie een daling van de eileg tot gevolg heeft. Ook eigenaars van hobby kippen kloppen meer en meer bij de dierenarts aan bij problemen met hun geliefde kip.

    Lees verder

Contacteer ons
We helpen u graag verder